Magia fiecarei culori si corespondentele acestora

Culorile pot fi folosite in multe feluri: de la hainele pe care le purtam pana la accesoriile pe care le avem asupra noastra. Fiecare culoare emana o anumita frecventa spirituala, asadar acestea atrag tipuri diferite de energii. De exemplu, daca porti o esarfa rosie, aceasta iti poate mari increderea de sine. Atunci cand ne lipseste energia spirituala tanjim dupa culoarea rosie si avem tendinta de a ne inconjura cu aceasta.

ALB – reprezinta puritatea, unitatea si perfectiunea. Este culoarea noilor inceputuri, dar totodata semnifica si plenitudine. Desi nu stimuleaza simturile in mod deosebit, are un profund efect asupra psihicului, inducand o stare de creatie.
NEGRU – este asociat cu lucruri ascunse, secrete. Reprezinta misterul si necunoscutul. Pastreaza lucrurile ascunse si protejeaza de stres emotional si traume. Negrul este in esenta sa absorbtia tuturor culorilor si absenta luminii. Este forta opozanta a albului, asa ca in timp ce purtam albul pentru a iesi in evidenta, negrul ne ascunde. Din punct de vedere psihologic, negrul este foarte puternic, facand ca uneori sa fie perceput ca fiind intimidant, neprietenos si inabordabil.
GRI – este lipsit de emotie, detasat, neutru si impartial. Este asociat cu lipsa de hotarare. Fiind un amestec intre negru si alb, semnificatia sa se schimba in functie de care dintre acestea este dominant. Daca este mai mult alb este mai iluminat, iar daca predomina negrul este mai misterios. Este asociat cu stabilitate, calm si intelepciune.
ROSU – este o culoare foarte puternica, calda si pozitiva, si este o culoare care poate fi asociata cu majoritatea necesitatilor noastre fizice si cu abilitatea si dorinta noastra de a supravietui. Rosul este preponderent masculin. Este o culoare care inspira si ne indeamna catre actiune, o culoare cu vointa puternica, care ne trezeste forta vitala si confera incredere celor timizi. Rosul poate trezi emotii ca dragostea, fiind culoarea pasiunii, dorintei si sexulitatii. Totodata poate agita, fiind si culoarea furiei, si este posibil ca atunci cand suntem inconjurati de prea mult rosu sa devenim irascibili.
PORTOCALIU – cu usurinta combina energia fizica a rosului cu bucuria galbenului, emanand caldura. E o culoare in stransa legatura cu instinctele. Are proprietati de intinerire fapt ce poate ajuta in vindecarea dezamagirilor, durerilor si disperarii. Poate aduce o gura de optimism si in cele mai intunecate zile. Portocaliul este o culoare lipsita de inhibitii, sociala, care ajuta oamenii sa comunice.
GALBEN – cea mai deschisa culoare a spectrului, inspirand speranta, bucurie, veselie. Este asociata cu partea logica a creierului, si datorita proprietatilor sale de a inalta, ajuta in stimularea mentalului si a curiozitatii. Este o culoare atat de entuziasmanta incat gaseste optimismul si increderea din partile intunecate ale psihicului.
VERDE – este o culoare a echilibrului si armoniei. Lucreaza cu chakra inimii, ajutand la stabilirea echilibrului dintre cap si inima. Este culoare innoirii, a renasterii si a cresterii, o culoare care intruchipeaza primavara. Verdele este foarte pozitiv, totodata avand un acut simt al binelui si al raului. Verdele ne ajuta sa urmam calea moralitatii. Verdele mai poate fi posesiv si materialist.
TURCOAZ – este culoare care deschide linia comunicarii dintre inima si voce si ne ajuta sa facem cunoscute sentimentele celor din jur, prin intermediul cuvintelor rostite. Este o culoare vesela si prietenoasa. In spectrul vizibil, turcoazul se situeaza intre verde si albastru, si ii corespunde ckakra timusului ( cea dintre chakra inimii si chakra gatului). Turcoazul radiaza calm si liniste fara eforturi.
ALBASTRU – este culoare increderii, onestitatii si loialitatii. Emana pace si liniste, si asigura relaxarea trupului si mintii, fiind o culoare care ii ajuta pe cei aflati la nevoie. Albastru este intotdeauna darnic si ajuta la construirea prieteniilor si relatiilor care dainuie. Este culoarea asociata chakrei gatului, deci a grairii adevarului.
INDIGO – este o combinatie a albastrului inchis, al miezului de noapte, cu violet, avand astfel atributele ambelor. Culoarea indigo este o culoare a intuitiei si este asociata chakrei celui de-al treile ochi, ajutand astfel la deschiderea acestuia. Lucrand cu culoarea indigo atunci cand meditam ne ajuta sa accesam nivele adanci ale constiintei, sa pasim mai departe de cele cinci simturi fizice. Totodata semnifica devotement si intelepciune.
VIOLET – este o culoare extreme de spirituala si de-a lungul istoriei a fost asociata cu roialitate, nobilime, lux, mister si magie. Desi este un amestec intre rosu si albastru, raza violet poarta cea mai ridicata vibratie a spectrului vizibil.
ROZ – este o culoare care reprezinta iubire, atat de sine, cat si fata de ceilalti, compasiune si intelegere. Rozul este o culoare feminina, romantica si blanda, avand o energie iubitoare. Asemenea griului, fiind un amestec intre alb si rosu, semnificatia sa se schimba. Daca predomina rosul semnifica mai multa pasiune si putere, iar daca predomina albul, mai multa introspectie si sensibilitate.
ARGINTIU – are o energie extrem de feminina, si este indeaproape asociata cu luna si mareele. Este o culoare fluida, plina de emotie, misterioasa, care emana un calm ce poate linisti si cele mai iritate suflete. Agrintiul poate ajuta prin scoaterea la lumina a unei cai de a razbi in momentele dificile. Este o culoare buna pentru a curati energiile negative. Argintiul este totodata foarte intuitiv, si este extreme de potrivit pentru atunci cand se doreste o expansiune a calitatilor psihice. Poate actiona ca si o oglinda, reflectand orice energie cu care se intalneste, indiferent de natura acesteia.
AURIU – cel mai des este culoarea asociata cu prosperitate, succes, realizari si abundenta. Poate sa fie si o culoare a extravagantei si bogatiei materiale. Este o culoare cu energie masculina, avand puterea soarelui si emanand caldura. Auriul este pozitiv si optimist, si este in legatura cu chakrele superioare.
MARO – este o culoare foarte serioasa. Este culoarea pamantului de sub picioare, si tocmai din aceasta cauza este foarte protectiva. Desi este o culoare serioasa, poate fi si prietenoasa si foarte usor de abordat. Este culoare loialitatii, a increderii, onesta si autentica.

No comments yet.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Pin It on Pinterest

Share This
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.