Curatarea spirituala a casei

Curățarea spirituală se face pentru a elimina energiile negative sau spiritele nedorite din casa ta, folosind plante de purificare. Este bine sa curatam casa din când în când pentru a ajusta mediul emoțional din casa și pentru a menține pacea. Fie că va mutati într-o nouă casă sau închiriati un spatiu nou de birouri, este bine ca acesta să fie curățat pentru a alunga energiile negative si a aduce vibrații pozitive. Curatarea cu ierburi, este eficienta atunci când sunteti foarte supărati, deprimati, aveti resentimente. Curatarea cu ierburi „ afumarea”, este o modalitate de a curata o persoană, un loc sau un obiect de energii negative.
Foarte important de stiut, deoarece fumul este de fapt inhalat in plamani, nu pot exista substanțe de alterare sau aditivi nenaturali. Acesta este motivul pentru care trebuie să utilizați o sursă cu reputație, plante cultivate ecologic și de cea mai pura calitate sau colectarea plantelor proprii. Pot fi folosite in combinatie diferite plante: salvie, lavanda, rozmarin, iarba dulce, cedru, ienupar, tamaie, diverse rasini, etc.

Curățare spirituală cu ierburi înlătură orice energie negativă, gânduri și sentimente negative și ajută la curatarea aurei. Curățarea spirituală cu salvie se face pentru protecție împotriva răului și negativitatii. Este un ritual de curățare puternic in tradiția Nativ americana, în care plantele sunt arse pentru purificarea emoțională, psihică și spirituala. Eficacitatea se bazează pe teoria că fumul se atașează de energia negativă a spatiului, o curata si o duce cu el, eliberând aceasta energie într -un alt spațiu pentru a fi regenerata.

Salvia este o planta puternica, care ocupa un loc sacru în multe religii, datorită energiilor sale purificatoare eficiente. Acest mic arbust peren este utilizat în bucătărie ca planta de gătit și ca medicament, datorită proprietăților sale antibacteriene, antiseptice și antispastice. Aceasta planta vindecă, restabileste echilibrul și curăță corpul și mintea de spirite negative și impurități. Aceasta planta puternica a fost folosit de mii de ani în mai multe ritualuri și ceremonii. Aceasta este folosita în ritualuri de curățare pentru a restabili energia pozitiva, claritatea in gânduri și vindecarea. Druizii si celti utilizau salvia pentru a primi înțelepciune și cunoștințe, dar si pentru protecție și vindecare.

Există mai multe soiuri de salvie folosite in curatare. Numele botanic de salvie frecvent utilizat este Salvia Apiana și este de asemenea, cunoscuta sub numele de Salvie alba de California.

Curățare spirituală cu salvie a casei- Ritual

Efectuarea unui ritual de curățare cu salvie, pentru a indeparta energie negativa din casa ta, nu este dificila. Trebuie doar să pregătești unele ingrediente necesare pentru a îndeplini ritualul și a dobândi cunoștințe despre întreaga procedură. Pentru a efectua o curățare spirituală cu salvie este nevoie de:  Salvie alba, un vas ceramic rezistent la caldura sau un suport de lumânare mare, muzica nativa in fundal (ar putea ajuta să  se concentreze gândurile).

Înainte de a începe ritualul, este necesar sa te concentrezi mental si fizic asupra procesului fara alti factori care sa-ti distraga atentia. Primul pas implică pregatirea spatiului, crearea unui mediu liniștit prin oprirea aparatelor electronice (calculator, telefon,televizor,.etc.).
Realizati cateva respirații adânci, pentru a aduce mintea într- o stare relaxată și pozitivă. Odată ce ați atins o stare de spirit pozitivă, se pregăteste salvia pentru ardere. Salvia alba pentru ardere este disponibila sub forma de bagheta de ierburi uscate legate cu sfoara sau sub forma libera. Dacă folositi salvie sub forma libera în vasul de lut, aprindeti salvia folosind un carbune ce arde singur si atunci cand carbunele devine rosiatic asezati plantele  in mijlocul sau. Spuneti rugăciuni, mantre sau cereri de energie pozitiva pentr a indeparta orice negativitate. Inchide ochii si respira adanc, elibereaza mintea de ganduri negative. Vizualizati spațiul din voi și din jurul vostru plin de lumina, de protecție, de vindecare, de lumină pozitiva. Gândiți-vă la lumina ca un scut împotriva forțelor întunecate și energiei negative. Orice acțiune, întreprinsă cu intenție și credință poate deveni un ritual puternic, astfel considera intenția înainte si fixeaz-o în mod clar în mintea ta, invita spiritul plantei sa se alature pentru a vă ghida și ajuta cu intentia voastra. Trimiteti o rugăciune pentru ceea ce doriti sa realizati cu ceremonia (curățare, armonie, protectie, purificarea de sine, purificarea spațiului, vindecare, binecuvantari de casă noua). Inainte de a incepe, deschideti o fereastra, toate usile dulapurilor si  sertarele, energia negativa va iesi odata cu fumul. Se aprinde bagheta, se sufla apoi in ea si cand apare fumul puteti folosi mana sau o pana pentru a “afuma” spatiul. Imprastiati fumul de salvie în toate direcțiile prin casa. Încet, transportati vasul în întreaga cameră pentru a vă asigura ca fumul ajunge in fiecare colț. Plimbati vasul prin toată casa, în jurul peretilor, colțuri, cadrele ușilor și ferestrelor.

In timpul acestui ritual, trebuie să va concentrati pe energie pozitivă, să recitati rugăciuni, mantre. Este benefica o muzică liniștitoare în fundal. După ce ați terminat procesul de purificare spirituală in întreaga casă, legatura de salvie se stinge și puteți să o folositi pentru o curatare viitoare .
Intr-un ritual sacru de curățare, cel mai des este utilizata salvia alba ( Salvis Apaina ), considerata o planta de vindecare. Salvia este una dintre cele mai sacre plante pentru popoarele indigene din America de Nord. Este folosita în ritualul de curatare a energiei cunoscut sub numele de purificare, prin care fumul se va atașa de energia negativă a zonei și o va curăta, astfel încât să devină energie pozitiva. Este cunoscuta pentru atmosfera de protecție și de securitate pe care o creaza, pentru nemurire și longevitate. Atunci cand când arde, salvia are efectul de a transforma structura atomica a aerului, acesta afectează creaturile vii care respira aerul.
Este important să se înțeleagă că ceremonia este una participativa, aspectul acestui ritual este mai puternic ca fumul, sa incurajezi energiile pozitive sa umple spatiul ca si fumul, este o modalitate de compensare și de vindecare a sufletului, un mod de a crea spatiul tau sacru. Fiind pe deplin prezent, conștient, pozitiv și centrat în timpul unei ceremonii este cheia acestui ritual de curatare. Dacă nu puteți simți respect pentru această practică sacra, gasiti pe cineva pregatit spiritual și energetic, să facă acest lucru. Salvia și alte plante minunate sunt darul Mamei Pământ, ele sunt o parte fundamentală, data de Creație pentru a vindeca rănile sufletului, pentru bunastarea spirituala.

No comments yet.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Pin It on Pinterest

Share This
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.