Echilibrarea aspectelor voastre masculine și feminine

Echilibrarea aspectelor  voastre masculine și feminine

Este greu pentru dvs sa fiti blanzi și receptivi? Dimpotriva, este dificil sa fiti decisive  și sa duceti lucrurile la bun sfarsit?

„Daca orice fiinta umana trebuie sa ajunga la maturitate deplina, ambele laturi masculine și feminine ale personalitatii trebuie sa fie aduse in conștiinta”

– Mary Esther Harding

 

Toti avem calitati feminine și masculine. Atunci cand aceste energii sunt echilibrate in noi, ne simtim integrati și capabili sa manifestam ceea ce vrem in viata noastra cu ușurinta și fara efort. Cu toate acestea, majoritatea dintre noi au rani in jurul aspectelor de masculin și /sau feminin care ne pot face dificil accesul la acel  sentiment de flux și integrare. Aceste rani au adesea elemente  componente cum ar fi:

  • relatia noastra cu fiecare dintre parintii noștri (sau tutorii)
  • relatia parintilor noștri (sau lipsa acestora)
  • mesajele pe care le-am primit despre masculinitate și feminitate dinsocietate, invataturi    religioase și /sau colegii nostri
  • mesajele pe care le-am primit despre identitatea noastra de gen și /sau despre orientareasexuala
  • orice ranire de la intalnirilesexuale timpurii
  • orice traume / abuz pe care le-am experimentat

 

In filosofia chineza, conceptul de yin și yang incapsuleaza importanta energiilor polare și interdependente, precum și necesitatea ca aceste energiisa curga armonios impreuna si separat, ca fluxul mareelor. Urmatoarelesunt cincisfaturi pentru a va ajutasa va vindecati relatia cu energiile voastre masculine și feminine. Daca aveti traume profunde pentru care nu ati obtinut asistenta profesionala,sau daca incepetisa vasimtiti inundati pe masura ce cititi acest art, va recomandamsa solicitati asistenta externa inainte de a urma acestesfaturi pe cont propriu.

 

# 1: Vindecarea ranilor ce provin de la mama

Vizualizati-va in relatia (sau lipsa acesteia) pe care ati avut-o cu mama voastra. Daca ati fost adoptat, puteti face acest lucru atat cu mama dvs. biologica (indiferent daca o cunoaștetisau nu), cat și cu orice mama tutore / adoptiva.

 

Intreabati-va ce mesaje ati primit de la mama  despre dvs si lumea? Observati ce emotii apar atunci cand aduceti aceasta relatie in constiinta. Undesimti aceste emotii in corpul dvs?Va invitsa respirati adanc in acea zona a corpului, pana cand apare unsentiment de calm.

Intrebati-va daca exista vreo varstasau perioade speciale care necesita vindecare? Daca nu,stati cu emotiile șisenzatiile fizice. Daca vine o varstasau o amintire, imaginati-va ca  imbratisati partea aceea mai tanara a dvs  șispuneti oricare dintre urmatoarele lucruri carese potrivesc: „Imi pare rau ca ai fost invatat  ca esti asa de singur / ca nevoile tale nu conteaza. – Vreausa știi ca niciunul din aceste lucruri nu e din vina ta. Nu are nimic de a face cu tine. „” Incapacitatea mamei de a te ingriji in felul in care aveai nevoie este o reflectare a incapacitatii / ranilor ei. Nu are nimic de-a face cu tine și cu valoarea ta. „” Ești perfect așa cum ești „. Și incepesa simti ca fiind posibil de a lasa sa plece bagajul nerezolvat din relatia cu mama ta. Dati-i inapoi orice mesaj ati fi pututsa absorbiti de la ea despre propria persoana și despre valoarea dvs. Faceti  acest lucru pana cand va  veti simti mai calm cand va ganditi la mama dvs.

 

# 2: Vindecarea ranilor din relatia cu tatal

 

Urmati aceiași pași ca și cele de mai sus cu figura tatalui dvs.

 

# 3: Vindecarea relatiei parintilor voștri

 

Adesea, relatia noastra cu aspectele noastre masculine și feminine reflecta  una dintre urmatoarele:

1) relatia pe care am avut-o cu parintii nostril, sau

2) relatia pe care parintii o aveau intre ei (sau ambii).

Daca unul dintre parintii dvs.a fost absentsau a murit, va puteti gandi la orice povestiri pe care le-ati auzit despre acestia.

 

Poate doritsa luati o bucata de hartie. Intr-o coloana,scrieti lucrurile pe care le-ati auzit la parintii dvs.spunandu-le unii despre altii (și acestea pot fi pozitive, de asemenea). Intr-o alta coloana, noteaza modalitatile de ase comporta unul cu celalalt, pentru a-șisatisface nevoile. Acest lucru ar putea fistrigatul, sacaiala, evitareasau verificarea plangereasau daruirea, incercarea de a controla comportamentul celuilalt, de a-l  tradape celalalt și așa mai departe.

 

Analizati-va in propria dvs.relatie cu femininulsau masculinul și vedeti daca exista rezonanta cu lista pe care atscris-o. De exemplu, o parte din voi verifica in timp ce cealalta se plange și critica? Iti favorizezi calitatileinterioare  care le reflecta pe cele ale parintelui pe care l-ai vazut ca fiind mai puternicsau maisigur?

 

Daca este necesar, imaginati-va ca chemarti   inaintea voastra pesinelesuperior al parintilor voștri. Puteti plasa o imaginesau o reprezentare a acestora in fata dvs., trasand un cerc in jurul lor. Și imaginati-va ca le dati inapoi orices-ar fi pututsa va insusiti din  modelul lor. Daca doriti, puteti pune lista pe care atiscris-o in cerc cu ei. „Va onorez pe amandoi și va urez doar bine in calatoria voastra. Și acest model de ___________ nu mai este al meu,  de pastrat. V-il dau inapoi, cu dragoste și compasiune „.

 

# 4 Vindecarea ranilor din  mesajele primate de la societate

 

Acum, luati o alta bucata de hartie și, intr-o coloana,scrieti o lista a tuturor mesajelor pe care le-ati primit de lasocietate, de la colegi, de la mass-media și de la invataturile religioase despre cum ar trebuisa fie barbatii și femeile. Daca este relevant,scrieti orice mesaje pe care le-ati primit despre orientareasexuala și identitatea de gen. Intr-o alta coloana,scrieti o lista a tuturor mesajelor pe care le-ati primit despre care aspecte din dvs. aufost vazuta ca fiind  positive. Intr-o a treia coloana,scrieti o lista a aspectelor propriisau a emotiilor despre care ati invatat ca nu erau acceptabile.

Daca mesajele din prima coloana nu le simtiti  deloc adevarate (nu le mai simtiti), le puteti taia , le puteti rupesau le puteti arde (in siguranta). Scrieti o alta lista care sa cuprinda  ceea ce vretisa credetiacumdespre calitatile voastre feminine / masculine, precum și despre orientareasexuala și identitatea de gen.

Privind la cea de-a treia coloana, imaginati-va ca aduceti inapoi  oricare din partile dvs. pe care le-ati deconectat ,  la care va placesa va reconectati. Aceasta ar putea fi vulnerabilitatea dvs., increderea dvs., capacitatea dvs. de a va exprima nevoile, puterea, furia, grija dvs. și așa mai departe. Le puteti vizualiza venind inapoi prin coroana voastra, sub forma unei  luminide aur.

 

 

 

 

# 5 Decuplati trauma de la energia masculina / feminina

 

Cand avem o experienta dificilasau traumatica cu o persoana desex feminine sau masculin, deseori ajungemsa asociem actiunile acelei persoane cu energia masculina sau feminina. In timp ce energia masculina și feminina este o manifestare neutra a propriei noastre forte de viata, noi credem ca nu trebuiesa avem incredere in energia insasi.

In acest caz, imaginati-va ca aveti doua cutii. Unul reprezinta persoana care te-a vatamat și o alta cutie reprezentand energia (masculine sau feminina) cu care ii asociati. Și imaginati-va ca dati deoparte aceste doua cutii, astfel incat energia masculina / feminina sesimte neutra și libera de asociatiile pe care le aveti cu persoana. Puteti face acest lucru prinscrieresau picture, sau va puteti imagina ca faceti spalati cutia cu energia masculina / feminina cu lumina vindecatoare și curatitoare.

Afirmatii pentru ancorarea vindecarii

 

Acum ca ati inceputsa vindecati unele dintre ranile voastre in ce priveste  energia voastre feminina și masculina, puteti citi aceste afirmatii pentru voi inșiva,subliniind orice care rezoneaza in mod deosebit cu voi:

 

Vindec reziduurile ranilor mamei mele/ in relatie cu mama.

Vindec reziduurile ranilor tatalui meu/ in relatie cu tatal.

Incapacitatea lor de a avea grija de mine in felul in care aveam nevoie e responsabilitatea lor.

Incapacitatea lor nu are nimic de-a face cu valoarea mea.

Dau drumul la aceste vechi mesaje preluate din societate

Ma reconectez la femininul divin din mine

Imi reactivez  capacitatea de a avea incredere și de a ma abandona.

Am tot ce am nevoie pentru a ma ingriji.

Ma reconectez la masculinul divin din mine.

Imi reactivez  capacitatea de a manifesta ceea ce vreau in lume.

Este insiguranta pentru minesasimt șisa-mi exprim puterea.

Dau drumul  tiparelor provenite din relatia  parintilor mei.

Invatsa relationez cu mine in mod maisanatos

Vindec vechile traume și ranile

Energiile mele masculine și femininesunt parte integranta a cinesunt eu

Imi permitsa masimt complet și echilibrat

Permit energiei  fortei vietiisa curga prin mine

Permit ca acest lucru sa se faca  ușor și fara efort.

No comments yet.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Pin It on Pinterest

Share This
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.