Meditatie cu chakra de impamantare

Respirați adânc de 3 ori și relaxați-vă. Imaginați-vă că intrați prin podea pe măsură ce respirați încet și adânc. Apoi imaginațivă că ați intrat adânc în Pământ și că sunteți într un loc liniștit în care vedeți o piatră prețioasă care vă fascinează. Vedeți această piatră cum strălucește, într-o culoare aprinsă, (alegeți dvs. ce culoare preferați și vizualizați-o). Acum acea strălucire se transformă într-o rază de lumină ce se deplasează spre dumneavoastră și intră în laba piciorului.
Apoi, simțiți cum lumina se propagă în întregul picior drept. Din picior se propagă în întreaga parte dreapta a corpului. Apoi ajunge la mâna dreapta și continuă către umăr. Sunteți conștienți de lumina ce v-a pătruns și o vizualizați cum vă luminează întreaga parte dreaptă a corpului. De la umăr lumina se propagă către cap și simțiți cum întregul cap vă radiază de lumină. Pe urmă simțiți cum se propagă și la umărul stâng. Apoi se propagă către cot, și către palma mâinii și în cele din urmă ajungi la piciorul stâng. Astfel, întreaga parte stângă, de la mână la picior radiază de lumină. Apoi, prin piciorul stâng, lumină se conectează înapoi la Pământ, sursa inițiala a acesteia și se încheie astfel circuitul. Această lumină este un flux constant de energie care umblă prin tot corpul pe masură ce inspirați și expirați. Această lumină are efect de energizare a organismului, a minții și a spiritului și vă ajută să vă relaxați. Continuați câteva minute acest circuit al luminii, pe măsură ce respirați încet și adânc.
Plasați o ancoră de care vă puteți fixa.
Urmărește cordonul de lumină ce duce către Chakra Rădăcină și reveniți în realitate. Cordonul de lumină va fi mereu acolo conectat de pământ ca un cablu de împământare.
Dacă aveți de-a face cu o situație stresantă sau oameni negativiști verificați dacă acel cablu de lumină este încă conectat sau este nevoie de a-l reface. Dacă este deconectat sau necesită refacere repetați procesul de mai sus. Practică acest exercițiu astfel încât să îl poți face oriunde și oricând.
Acum observați o a treia coardă ce iese din pământ (poate de culoare diferită) și intră în corp pe la baza coloanei vertebrale si poartă denumirea de Chakra Rădăcină. Vizualizați-o ca o roată de lumină ce se umple de energie nouă și începe să se învârtă, din ce în ce mai repede, strălucind din ce în ce mai tare, alungând energiile negative, temerile, fricile, blocajele.
În tot acest timp vizualizați rotirea ChakreiRădacină și alinierea ei cu coloane vertebrală. Vizualizați cum parte de sus a Chakrei se deschide și observați cum energia devine o rază ce se transferă la a doua chakră. Continuați să vizualizați cum raza de energie urcă prin fiecare din cele 7 Chakre iar pe măsură ce trece prin ele acestea se curăță și încep să se rotească. Apoi observați cu Chakra Coroană se deschide și raza de energie țășnește în sus creând un duș de lumină ce se revarsă asupra întregului corp și vă protejază de energiile negative.
Când simțiți că aveți destul energie și nu mai puteți primi alta, apleacă-te și atinge cu capul podeaua pentru a-ți închide Chakra Coroană.
Tot excesul de energie va fi absorbit de forța de viață universală.
Amintește-ți să folosești acest exercițiu când simți nevoia. Este un exercițiu foarte bun de a face conexiunea cu Spiritul.

-fragment din manualul de curs”Elemental Reiki”

No comments yet.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Pin It on Pinterest

Share This
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.